۰۸:۱۲ ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۳ شهریور ۱۴۰۳)؛

از دو روی تورم تا وظایف سازمان برنامه و بودجه

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از دو روی تورم تا وظایف سازمان برنامه و بودجه
کد خبر:۹۲۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی نظیر بررسی ابعاد مختلف گزارش اخیر مرکز آمار ایران، چگونگی رفع ناترازی انرژی، تبدیل شدن عربستان به قطب انرژی و وظایف اصلی سازمان برنامه و بودجه پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی تحت عنوان «دو روی تورم مرداد» به بررسی سطح جدیدی از شاخص قیمت مصرف‌کننده پرداخته و نوشته است: «بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه مرداد ماه با کاهش ۰.۶ واحد درصدی نسبت به ماه قبل، به ۳۱.۶ درصد رسیده و تورم ماهانه نیز در این ماه برابر با ۲ درصد بوده است. روی مثبت آمار‌های تورمی این ماه را می‌توان کاهش نرخ تورم نسبت به ماه قبل و توقف روند افزایشی آن دانست اما روی منفی آمار تورم مرداد ماه، تداوم تورم ماهانه حدود ۲ درصد و بالاتر در ۵ ماه اخیر است.»

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی مشابه گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، با عنوان «تورم ۳۲ درصدی تحویل دولت جدید» به بررسی ابعاد مختلف گزارش اخیر مرکز آمار ایران درباره تحولات شاخص قیمت مصرف‌کننده در مرداد ماه پرداخته است.

«علاج سرمایه» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه شرق بوده که به سوالی مبنی‌بر چگونه دیپلماسی اقتصادی می‌تواند به رفع ناترازی انرژی کمک کند؟ پاسخ داده و بیان دارد: «مسئله انرژی، امروز بسیاری از معادلات سیاسی و اقتصادی جهان را به هم ریخته و بنیان‌های جدیدی ایجاد کرده است و درست در همین شرایط، ایران به عنوان دومین مالک ذخایر نفت جهان گرفتار ناترازی انرژی شده است. دورنمای انرژی ایران و رسیدن به چشم‌انداز مطلوب در سال ۱۴۱۵، با توجه به تحولات جهانی و نیاز‌های داخلی، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و همکاری مستمر و منسجم بین‌المللی است.»

روزنامه هم‌میهن نیز در گزارشی با عنوان «رقابت نفتی خاورمیانه در راند آخر» به سرمایه‌گذاری چینی‌ها در عربستان اشاره کرده و مدعی شد، با این اتفاق، این کشور عربی یک گام دیگر به سمت رهبری انرژی جهان برداشته است.

روزنامه جام‌جم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «برنامه و بودجه در مسیر رفع ناترازی‌ها» نوشت: «سازمان برنامه و بودجه، نقش و وظیفه برنامه‌ریزی و نظارت توسعه‌ای و راهبردی نظام اقتصادی و اجتماعی کشور را بر عهده دارد، اما در چند دهه اخیر نتوانست به عنوان یک راهبر واقعی در رسیدن به توسعه اقتصادی و تحقق اهداف اقتصادی کشور، اقدام کند.»

ارسال نظرات